Diskussionsforum
Forum / Motorcyklar & Veteranmopeder  / Vicky 3 - HotRod
#65edb4f23c760

Morgan_Lindgren
2024-03-10 14:26:10
Ändrad: 2024-03-16 22:45:35   


För några år sedan så fick jag en original Vicky 3 moped från 1956 av en kompis. Tillsammans med den så medföljde en kartong med reservdelar. Mest motordelar men även en extra ram. 

Jag hade länge funderingar på att samla ihop originaldelar för att kunna bygga en till Vicky 3 men det visade sig vara knepigare än vad jag hade trott. 

Men efter att plötsligt ha råkat på en annons på nätet med en cool "kina-cykel" med påhängsmotor så började hjärnan arbeta... 

Jag tänkte här berätta om det bygget som följde... 

#65f622ca590f3

Morgan_Lindgren
2024-03-16 23:52:58

 

En original extra framgaffel och framskärm följde också med. Men de större hjulen från "Kina-cykeln" var för stor för dessa. Så valet blev att använda den nya framgaffeln istället.

 

Här har jag väldigt enkelt börjat testmontera gamla och nya delarna med ramen

#65f8818aa96a0

Morgan_Lindgren
2024-03-18 19:01:46

 

Efter att ha konstaterat att det skulle bli mycket jobb att modifiera original framgaffel, så togs beslutet att istället använda "kina-cykelns" och få fjädring på köpet

 

 

Här har även bakskärmen och framskärm kommit på plats med stagen från "Kina-cykeln"

 

 

Skivbroms ifram istället för Vicky3 originalets trumbroms

 

Och 6-växlat drev och växel-länkage i bak modell Shimano från "Kina-cykeln

 

 

Bakbromsen blir en klassisk v-broms från "Kina-cykeln" och den är knappt sämre än original navbroms

 

Fortsättning följer... 

#65fdb9406fddf

Morgan_Lindgren
2024-03-22 18:00:48

 

En redig sadel med fjädring hittades på annons

 

 

I lådan av reservdelar fanns delar till två och en halv Victoria-motorer. Efter genomgång av delarna valdes de bästa bitarna ut. Rengjordes och skruvades ihop.

 

 

I bakgrunden syns den "mockup" motor av kvarvarande reservdelar. Användes i ramen för att kontrollera att alla fästen för avgasrör och vajrar kom på plats som de skulle.

 

 

Efter att alla fästen och nya respektive gamla delar hade hittat sin plats på ramen så plockades allt ned för att förbereda inför lackering. Vilken häftig byggsats!! 
Fortsättning följer...

#6615821d675b4

Morgan_Lindgren
2024-04-09 19:59:57

 

Först lackades ramen i silver innan randningarnas tunna linjer tejpades i silverlacken. Sedan blåstes allt i "Apple Candy Red"

 

Normal färg för Vicky 3 är en ljust grå-blå nyans men eftersom detta är en "HotRod-moppe" med alla moderniseringar så ville jag ha något som sticker ut. Så det fick bli "Apple Candy Red"

 

 

Efter lackeringen började det roliga jobbet att börja montera ihop alla delarnaJag gillar verkligen kontrasten mellan det fräscha kromet och den röda färgen.


 

Alla bultar och muttrar byttes ut mot nya. Muttrarana i möjligaste mån till kupolmuttrar


 

Sadelstolpen togs också från "Kina-cykeln" med sin moderna låsning


 

På Tradera fick jag tag på en helt ny gammal dynamo komplett med lampa.

 

 

Spritt ny gammal N.O.S

 

 

Även motorn piffades upp. Provkörningen gick bra men jag kunde konstatera att motorn surade ner sig så en genomgång av förgasaren står näst på tur.

Skruvat på egna projektbilen
Den egna projektbilen en Volvo PV -1956 har äntligen fått den helrenoverade "original" B16 motorn startad. Och naturligtvis så läggs mycket av den lilla fritiden som finns nu på att få den installerad i PV:n. För er som vill veta mer om det projektet kan lä...
Påskledigt och lite annat
Det har stått still ett tag nu med utvecklingen av sajten eftersom det har funnits mycket att göra på jobbet inför påskledigheten och aktiviteter med släkt och vänner under påskledigheten med bla. besök på ELMIA i Jönköping. Men nu &au...

Vicky 3 - HotRod
  Först lackades ramen i silver innan randningarnas tunna linjer tejpades i silverlacken. Sedan blåstes allt i "Apple Candy Red"   Normal färg för Vicky 3 är en ljust grå-blå nyans men eftersom detta är en "HotRod-moppe" med alla moderniseringar ...
Buick
Kul med fler som gillar Buick. Tummen upp...
Ansvarig ägare av MOTORSTOPP.se   Morgan Lindgren

Adress: Högsta 208,  75593 Uppsala

 

Policy & Personuppgifter - Om MOTORSTOPP.se - Annonsera


facebook