Bloggen - MOTORSTOPP.se
Projekt PV444K - Renovering Ratt #2 - Så blev det dags för upploppet för ratten till PV:nEfter att ha väntat in att epxoxi-plasten verkligen skulle ha härdat ordentlligt kunde jag återigen grovslipa och finslipa. Lägga på en svart "märkfärg" för att kunna slutslipa och försöka få till de sista formerna innan slutlack. Vilken nivå man lägger på perfektion är ju upp till var och en. Men jag har valt att lägga nivån för hela renoveringsprojektet på en högst rimlig nivå utifrån att bilen planeras besiktas i maj 2021 och att jag sedan de kommande åren kommer renovera enskilda detaljer successivt mot nyskick. -Dels för att det inte skall bli för övermäktigt och för att jag skall kunna använda bilen under somrarna.  Efter att ha slipat och tvättat färdigt ratt och tillhörande kåpa så blandades en grå 2 komponent epoxiprimer till i min lilla färgspruta och lades på i flera lager. -Huruvida den gråa nyansen stämmer med Volvos original nyans har jag ingen aning om och det bekymrar mig inte heller.  Det var kul att se ratten hel och blank och även om den inte kommer att vara bättre än när den var ny så kommer den vara hel och vara fullt användbar  Även blinkers-spakens knopp fick sig lite ny färg för att inte "skämma ut sig" mot ratten och kåpan sedan...    
Projekt PV444K - Renovering Ratt #2

Så blev det dags för upploppet för ratten till PV:n
Efter att ha väntat in att epxoxi-plasten verkligen skulle ha härdat ordentlligt kunde jag återigen grovslipa och finslipa. Lägga på en svart "märkfärg" för att kunna slutslipa och försöka få till de sista formerna innan slutlack.

 

Vilken nivå man lägger på perfektion är ju upp till var och en. Men jag har valt att lägga nivån för hela renoveringsprojektet på en högst rimlig nivå utifrån att bilen planeras besiktas i maj 2021 och att jag sedan de kommande åren kommer renovera enskilda detaljer successivt mot nyskick. -Dels för att det inte skall bli för övermäktigt och för att jag skall kunna använda bilen under somrarna.

 

 

Efter att ha slipat och tvättat färdigt ratt och tillhörande kåpa så blandades en grå 2 komponent epoxiprimer till i min lilla färgspruta och lades på i flera lager. -Huruvida den gråa nyansen stämmer med Volvos original nyans har jag ingen aning om och det bekymrar mig inte heller.

 

 

Det var kul att se ratten hel och blank och även om den inte kommer att vara bättre än när den var ny så kommer den vara hel och vara fullt användbar

 

 

Även blinkers-spakens knopp fick sig lite ny färg för att inte "skämma ut sig" mot ratten och kåpan sedan...

 

 

 

 

Ansvarig ägare av MOTORSTOPP.se   Morgan Lindgren

Adress: Högsta 208,  75593 Uppsala

 

Policy & Personuppgifter - Om MOTORSTOPP.se - Annonsera


facebook