Blogginlägg Artiklar Kåserier
Projekt PV444K - Framvagnen #2 - Så kom det till avslutningen av framvagnens renovering. Efter att ha slipat och fått hjälp med blästring så kunde de sista delarna rostskyddas och lackeras inför ihopmonteringen. Alla renoverade delarna fick sig förutom kallförszinkning och rostskyddsfärg ett rejält lager tvåkomponents svart epoxy-lack, som skydd för framtidens väder och vind. På bilden är en del av de delar som har väntat dammiga (bromssköldarna tex.) men är lackade blankt svarta på samma sätt som övriga delarna.  Det var inget litet jobb att få ordning på de gamla rostiga delarna men väl värt det och vilket nöje att få skruva ihop de renoverade delarna sedan med bla. nya bultar, brickor och muttrar.  Första delen är monterad igen på den nu monterade framvagnsbalken...  Allt kom därefter tillbaka på framvagnen utan några problem... några av framvagnens gamla brickorna som hade lagts undan för att "inte tappas bort" hittades dock inte men ersattes i slutändan av nya fräscha i rostfritt.  Till slut var det bara bromstrummorna som var kvar att monteras. Dessa hade dock inte målats än så därav finns det inga bilder med dessa på i detta inlägget.  Det var en fröjd att se och påfyllning av inspiration, att få se rambenen hela och målade, "om än dammiga på bilden". Och med den renoverade framvagnen på plats. (med avsaknad från trummorna då, som låg på torkning)   Det har förflutit några timmar av arbete, sedan den här bilden togs strax innan demonteringen av framvagnen... Det var allt för denna gången... men fortsättning följer... 
Projekt PV444K - Framvagnen #2

Så kom det till avslutningen av framvagnens renovering. Efter att ha slipat och fått hjälp med blästring så kunde de sista delarna rostskyddas och lackeras inför ihopmonteringen.

 

Alla renoverade delarna fick sig förutom kallförszinkning och rostskyddsfärg ett rejält lager tvåkomponents svart epoxy-lack, som skydd för framtidens väder och vind.

 

På bilden är en del av de delar som har väntat dammiga (bromssköldarna tex.) men är lackade blankt svarta på samma sätt som övriga delarna.

 

 

Det var inget litet jobb att få ordning på de gamla rostiga delarna men väl värt det och vilket nöje att få skruva ihop de renoverade delarna sedan med bla. nya bultar, brickor och muttrar.

 

 

Första delen är monterad igen på den nu monterade framvagnsbalken...

 

 

Allt kom därefter tillbaka på framvagnen utan några problem... några av framvagnens gamla brickorna som hade lagts undan för att "inte tappas bort" hittades dock inte men ersattes i slutändan av nya fräscha i rostfritt.

 

 

Till slut var det bara bromstrummorna som var kvar att monteras. Dessa hade dock inte målats än så därav finns det inga bilder med dessa på i detta inlägget.

 

 

Det var en fröjd att se och påfyllning av inspiration, att få se rambenen hela och målade, "om än dammiga på bilden". Och med den renoverade framvagnen på plats. (med avsaknad från trummorna då, som låg på torkning) 

 

 

Det har förflutit några timmar av arbete, sedan den här bilden togs strax innan demonteringen av framvagnen...

 

Det var allt för denna gången... men fortsättning följer...

 

Ant. besök. 66
Kommentarer
Inga kommentarer än

Skruvat på egna projektbilen
Den egna projektbilen en Volvo PV -1956 har äntligen fått den helrenoverade "original" B16 motorn startad. Och naturligtvis så läggs mycket av den lilla fritiden som finns nu på att få den installerad i PV:n. För er som vill veta mer om det projektet kan lä...
Påskledigt och lite annat
Det har stått still ett tag nu med utvecklingen av sajten eftersom det har funnits mycket att göra på jobbet inför påskledigheten och aktiviteter med släkt och vänner under påskledigheten med bla. besök på ELMIA i Jönköping. Men nu &au...

Vicky 3 - HotRod
  Först lackades ramen i silver innan randningarnas tunna linjer tejpades i silverlacken. Sedan blåstes allt i "Apple Candy Red"   Normal färg för Vicky 3 är en ljust grå-blå nyans men eftersom detta är en "HotRod-moppe" med alla moderniseringar ...
Buick
Kul med fler som gillar Buick. Tummen upp...
Ansvarig ägare av MOTORSTOPP.se   Morgan Lindgren

Adress: Högsta 208,  75593 Uppsala

 

Policy & Personuppgifter - Om MOTORSTOPP.se - Annonsera


facebook