Bloggen - MOTORSTOPP.se
Projekt PV444K - Rostlagning #11 -  Idag slutfördes rostlagningen i bakre innerskärmen på PV:n -Ett stort steg som kändes bra att få gjort.-Detta för att få lite ny inspiration till de återstående rosthål som finns kvar att laga på karossen.   Hålen i ovansidan visade sig vara lättast att laga genom att byta ut hela den delen. Det blev en hel plåtbit på 35cm x 7cm som klipptes till. Det tog ett litet tag då hålen för ytterskärmens infästningar måste mätas in rätt. Därefter det eländiga jobbet att svetsa uppåt, vilket aldrig är roligt då smältan gärna vill falla nedåt i svetsmunstycket...  Efter att innerskärmen var klar så blev det till att knyta samman den inre "sidoväggens" plåt, med hjulhuset. Denna plåt har fått en del rost bortkapat som nu måste ersättas.  OBS! Bilden ligger på sida åt vänster Här syns det hur mycket av sidoväggens plåt som har varit tvunget att ta bort. För att få fram en mall så använde jag åter maskeringstejpen och tejpade över hålet mot hjulhuset.Ritade av formerna och la till "överlapp" på sidoväggens plåt. -Även det här är ett ställe som inte kommer att synas och funktionen av lagningen är viktigare än att göra den osynlig.Hade detta varit en udda och speciell bil, så hade all lagning gjorts osynliga, men eftersom det nu inte är det, så görs lagningarna rätt och bra men utan "krussiduller"   Efter renslipning av den gamla plåtens ytor så punktades först den nya plåten på plats innan den helsvetsades för att ge sidoplåten maximal stadga. Nu är det bara ett hål kvar på den här sidan. Sedan fortsätter rostlagningen på höger sida istället Fortsättning följer...  
Projekt PV444K - Rostlagning #11

 

Idag slutfördes rostlagningen i bakre innerskärmen på PV:n -Ett stort steg som kändes bra att få gjort.

-Detta för att få lite ny inspiration till de återstående rosthål som finns kvar att laga på karossen. Tongue out

 

 

Hålen i ovansidan visade sig vara lättast att laga genom att byta ut hela den delen. Det blev en hel plåtbit på 35cm x 7cm som klipptes till. Det tog ett litet tag då hålen för ytterskärmens infästningar måste mätas in rätt. Därefter det eländiga jobbet att svetsa uppåt, vilket aldrig är roligt då smältan gärna vill falla nedåt i svetsmunstycket...

 

 

Efter att innerskärmen var klar så blev det till att knyta samman den inre "sidoväggens" plåt, med hjulhuset. Denna plåt har fått en del rost bortkapat som nu måste ersättas.

 

 OBS! Bilden ligger på sida åt vänster

 

Här syns det hur mycket av sidoväggens plåt som har varit tvunget att ta bort. För att få fram en mall så använde jag åter maskeringstejpen och tejpade över hålet mot hjulhuset.

Ritade av formerna och la till "överlapp" på sidoväggens plåt. -Även det här är ett ställe som inte kommer att synas och funktionen av lagningen är viktigare än att göra den osynlig.

Hade detta varit en udda och speciell bil, så hade all lagning gjorts osynliga, men eftersom det nu inte är det, så görs lagningarna rätt och bra men utan "krussiduller" 

 

 

Efter renslipning av den gamla plåtens ytor så punktades först den nya plåten på plats innan den helsvetsades för att ge sidoplåten maximal stadga.
Nu är det bara ett hål kvar på den här sidan. Sedan fortsätter rostlagningen på höger sida istället Laughing

Fortsättning följer...

 

 

Ansvarig ägare av MOTORSTOPP.se   Morgan Lindgren

Adress: Högsta 208,  75593 Uppsala

 

Policy & Personuppgifter - Om MOTORSTOPP.se - Annonsera


facebook